Jubileum

2019 was voor Lotus uitvaartverzorging en -begeleiding een jubileumjaar: in september was het 25 jaar geleden dat het bedrijf werd opgericht.

Ter gelegenheid van dit jubileumjaar hebben we, ondanks gestegen kosten, onze prijzen in 2019 niet verhoogd.

In dit jaar organiseerden we een aantal activiteiten voor de mensen voor wie we werkten. (zie verderop impressies van deze middagen)

En op donderdag 31 oktober 2019 organiseerden we een openbare feestelijke bijeenkomst in de Der Aa-kerk (onze 'buren' op Schoolholm) met een theatervoorstelling van Minoux: Moeder mag niet dood. 'Een ontroerende en optimistische voorstelling voor iedereen met onbeteugelde levensdrift of met gebrek daaraan.' (Klik hier voor de flyer)
Er was eerst een ontvangst in het koor met koffie en wat lekkers. Na kort stilstaan bij 25 jaar Lotus was in het schip van de kerk de voorstelling, die na afloop overging in dansen. Er was gelegenheid na te praten en te borrelen. Op Schoolholm was voor elke bezoeker een jubileum-cadeautje.

Deze foto's geven een impressie:


Klik hier voor een mp4 van meer foto's.

 

We geven hieronder een indruk van de overige (besloten) activiteiten.

We organiseerden in januari een filmavond, als start van het jubileumjaar.

In de loop van het jaar bieden alle 4 de Lotusmedewerksters een workshop aan, waarin ze hun andere kwaliteiten inzetten. De eerste drie zijn geweest. Met Janet maakten we voorjaarskransen en guirlandes. In haar vorige leven was ze bloembindster. Een impressie:

Op een mooie zondag in mei was er een kruidenwandeling en maakten we smeerwortelzalf.
Nellian begeleidde deze workshop, ze volgde diverse cursussen bij Saskia Nieboer van
De Groene Zon, waaronder de jaarcursus. Hieronder wat foto's:

Op een mooie en niet hete zomerzondag maakten we een wandeling door de Kerkhovenpolder, o.l.v. Ellen: wandelen, rijden in een huifkar met antieke tractor ervoor, zeekraal plukken, een bezoek aan het bezoekerscentrum van het Groninger Landschap met o.a. een mooie (korte) film van Ruben Smit, zeehonden kijken en een lekkere picknick!

vogelkijkhut zeekraal plukken mmmm zeehondenwand

huifkar met tractor informatie over groninger landschap huifkar op dijk

In het najaar was er de laatste (besloten) activiteit: een zielscollage maken met Agnes.
Om de tafel met een grote diversiteit aan tijdschriften, en met mooie muziek en lekkere dingen maakten we prachtige zieleroerselen. Afgesloten met een voeten-op-de-aarde stamppotbuffet.