Jubileum

2019 is voor Lotus uitvaartverzorging en -begeleiding een jubileumjaar: in september is het 25 jaar geleden dat het bedrijf werd opgericht.

Ter gelegenheid van dit jubileumjaar hebben we, ondanks gestegen kosten, onze prijzen in 2019 niet verhoogd.

In dit jaar organiseren we een aantal activiteiten voor de mensen voor wie we werkten. Deze activiteiten zijn per mail bekend gemaakt, maar diverse mailadressen gaven aan dat de mail niet bezorgd kon worden. Mocht je tot deze groep horen en wel graag de uitnodigingen ontvangen,laat ons dat weten (het liefst per mail) dan sturen we alsnog de gegevens. (zie verderop impressies van deze middagen)

En op donderdag 31 oktober 2019 organiseren we een openbare feestelijke bijeenkomst in de Der Aa-kerk (onze 'buren' op Schoolholm) met een theatervoorstelling van Minoux: Moeder mag niet dood. 'Een ontroerende en optimistische voorstelling voor iedereen met onbeteugelde levensdrift of met gebrek daaraan.' (Klik hier voor de flyer)

We ontvangen jullie graag vanaf 19.00 uur in het koor met koffie en wat lekkers. Rond 20.00 uur nodigen we iedereen naar het schip van de kerk voor de voorstelling, die na afloop overgaat in dansen voor wie dat wil. Er is gelegenheid na te praten en te borrelen. Op Schoolholm (20 m verderop) ligt voor elke bezoeker een jubileum-cadeautje klaar.

Iedereen die een connectie met Lotus voelt is welkom, wel graag per mail aanmelden vóór
14 oktober i.v.m. zaalopstelling en catering.

Voor wie graag iets wil geven: een gift voor Stichting Accolade is welkom!

We geven hier een indruk van de activiteiten die inmiddels zijn geweest.

We organiseerden in januari een filmavond, als start van het jubileumjaar.

In de loop van het jaar bieden alle 4 de Lotusmedewerksters een workshop aan, waarin ze hun andere kwaliteiten inzetten. De eerste drie zijn geweest. Met Janet maakten we voorjaarskransen en guirlandes. In haar vorige leven was ze bloembindster. Een impressie:

Op een mooie zondag in mei was er een kruidenwandeling en maakten we smeerwortelzalf.
Nellian begeleidde deze workshop, ze volgde diverse cursussen bij Saskia Nieboer van
De Groene Zon, waaronder de jaarcursus. Hieronder wat foto's:

Op een mooie en niet hete zomerzondag maakten we een wandeling door de Kerkhovenpolder, o.l.v. Ellen: wandelen, rijden in een huifkar met antieke tractor ervoor, zeekraal plukken, een bezoek aan het bezoekerscentrum van het Groninger Landschap met o.a. een mooie (korte) film van Ruben Smit, zeehonden kijken en een lekkere picknick!

vogelkijkhut zeekraal plukken mmmm zeehondenwand

huifkar met tractor informatie over groninger landschap huifkar op dijk

In het najaar is er de laatste (besloten) activiteit: een zielscollage maken met Agnes.