Draagsters

Al een aantal jaren is er een draagstersteam verbonden aan Lotus uitvaartverzorging en -begeleiding. Dit team bestaat uit vriendelijke, betrokken en capabele vrouwen, die zich goed voegen in de sfeer die bij een uitvaart verlangd wordt. Een sfeer die steeds anders van toon kan zijn, van traditioneel tot meer informeel.

In het jaar 2010 overleed een moeder van jonge kinderen. De nabestaanden konden de kist niet zelf dragen. Zij vroegen of het mogelijk was dat vrouwen de kist zouden dragen. Dat wilden zij graag voor de jonge kinderen. Vrouwen met een warme en toegankelijke uitstraling. En vooral niet in kostuum, met lange jassen en zwarte hoeden, daar zouden de kinderen zich misschien niet veilig bij voelen. Lotus stelde een draagstersteam samen. De nabestaanden waren vol lof over hoe deze vrouwen de overledene naar haar graf hebben gedragen.

Deze vraag was de aanleiding om dit vrouwenteam verder te scholen. Inmiddels heeft het team al ruim ervaring opgedaan. De draagsters gaan meestal in eigen zwarte kleding gekleed, met een kleuraccent en eenzelfde sjaal, waardoor ze als team een eenheid uitstralen. Ze dragen geen uniform.


Het draagstersteam bestaat uit 10-15 vrouwen, zodat er altijd een zestal draagsters beschikbaar is op het gewenste moment.

Wanneer familieleden graag zelf willen dragen maar er niet genoeg mensen beschikbaar zijn, dan kunnen er ook minder draagsters ingezet worden, zodat het gewenste aantal bereikt wordt.

Eén van de draagsters is tekstschrijfster en schreef een aantal columns, die hier te lezen zijn.(klik op de titels hieronder)

columns:

De voorloper
Evenwicht
Knerp knerp
Eensgezind
Een zwart-witte slinger
Dresscode: ijzertjes!
Onder de bomen
De pijn verzachten
Dank u voor die bloemen
Behouden vaart!
De onzichtbare hand
Een goede leerschool

 Soms schakelen we op verzoek de studentendragers van Axios in, zij kunnen naar wens ook 'schouderen'    

Verdere informatie 'over Lotus':
visie - werkwijze - diversiteit - iets over ons - draagsters - Schoolholm 3, Groningen - uitvaartwensen - activiteiten - links