Vervoer

Uiteraard kunnen we een grijze of zwarte rouwauto inzetten, maar we beginnen eerst met de andere mogelijkheden, ter inspiratie.

Op de foto boven deze pagina is te zien hoe een 'bootjesmens', nadat hij met zijn eigen boot zo dicht mogelijk bij het crematorium was gebracht, verder wandelend werd begeleid door familie en vrienden. In de voorafgaande dagen werd dit alles voorbereid: afspraken met brugwachters, ter plekke onderzoeken hoe de kist vanuit de woonboot op de andere boot (langszij) gezet kon worden, waar er aangelegd kon worden en hoeveel tijd moesten we daarvoor rekenen. Voor de belangstellenden werd een rondvaartboot als volgboot gehuurd.

overbrengen over het water rondvaartboot als volgboot

De favoriete kleur van een 14-jarig meisje was oranje. De grijze rouwauto werd middels 'autowrappen' tijdelijk oranje gemaakt. (zie bv. bij autowrapspecialist)

oranje rouwauto

Voortgetrokken door paarden, een boerenkar, een rouwkoets

rouwkoets rouwkoets foto R. Feringa rouwkoets met friese paarden proefrijden met boerenkar

Een fietskar voor een vervent fietsster. Aanvankelijk hadden ze aan een bakfiets gedacht, ze wisten niet dat dit ook een mogelijkheid was... De kist is door een vriend gemaakt. In de kist is een 'bedje' van riet uit de Weerribben gelegd. Daarnaast zie je onze melkkar die een aantal keren gebruikt is, bv. wanneer er vanuit huis over een zand- of kleipad gelopen moest worden.
Een motor met zijspan. Hier werd de overledene vanuit het uitvaartcentrum naar het crematorium
25 km verderop begeleid door de motorclub.

fietskar voor rouwvervoer melkkar motor als rouwvervoer

Als je gebruik maakt van een bus, dan kun je als familie met elkaar iemand wegbrengen. Een route langs dierbare plekjes, de meegenomen pick-nick mand, mooie muziek etc. kunnen een waardevolle toevoeging zijn op de uitvaartdag.
Rechts de uitvaartbus van Mark van de Poel, die zijn bus hier helemaal op inrichtte. Links een
bus uit het Nationaal Bus Museum; hier kunnen meer mensen in.
Voor de uitvaart van een jongere huurden we hier een bus met graffiti erop.

bus bij crematorium mand in bus uitvaartbus, kist door familie erin geplaatst, foto j. zwart interieur uitvaartbus foto j. zwart

In verschillende auto's past een kist, zodat je ook zelf kunt rijden. Wel kijken we altijd van te voren met de lege kist of het inderdaad past.
In een eigen busje werd de kist vervoerd, die door het gezin helemaal was beplakt met foto's.
De bus werd daarbij aangepast.
Ook een Renault Express (bestelauto waar het tussenschot gedeeltelijk uitgehaald was) werd naar de wens van de gestorvene ingezet als vervoersmiddel. De auto was van te voren klaargemaakt zodat de baar met lijkwade van Atelier Alewijn en eco bloemen er in pasten, samen met meegenomen attributen.

Wij bezorgen de lege kist vaak in onze Renault Espace, die desgewenst ook voor het vervoer kan worden gebruikt.

kist in eigen auto vervoerd, volvo kist in eigen busje met foto's renault espace
vervoer in oude post bestelauto in poatauto met wade van atelier alewijn wde en bloemen in post bestelauto

Nog een aantal voorbeelden van rouwauto's die we regelmating inhuren:

grijs met zwart dak, rouwauto aubergine rouwauto metallic grijze rouwauto zwarte rouwauto

Links naar enkele genoemde vervoerders:

Nationaal Bus Museum
Mark van de Poel uitvaartbus
Stalhouderij NieboerKijk voor mogelijkheden en inspiratie ook op: verzorgen en opbaren | rouwberichten | kisten en omhullingen | vervoer | condoleance | afscheidsbijeenkomst | begraven | cremeren | nazorg