Schoolholm 3, Groningen

In ons pand aan Schoolholm 3 te Groningen vindt u informatie en vormgeving rond de dood. Verder organiseren wij daar soms activiteiten, o.a. lezingen, tentoonstellingen, bijeenkomsten voor nabestaanden en cursussen. We zijn daar vrijwel altijd op dinsdagen aanwezig tussen 10.00 en 17.00 uur, en verder op afspraak.
Voor informatie en afspraken kun je bellen, maar liever nog mailen.

Wij hebben hier ook wel voorgesprekken als mensen dat willen, en als dat niet mogelijk is komen we naar het woonadres.

schoolholm entree grafmonument keramiek wil van blokland

Er is een bescheiden bibliotheek met boeken, die we uitlenen. Er is werk te zien van kunstenaars en ambachtslieden: grafmonumenten, kisten en baren, urnen, wades, kaarsen etc. Op dinsdagen staat de koffie/thee klaar!

boeken schoolholm schoolholm achter

Hieronder recente aanwinsten, die we ook uitlenen: Een aantal boeken voor jongeren. Lego waarmee een crematorium of een begraafplaats gemaakt kan worden, en het uitvaartwensenspel. Dit spel kan met max. 6 personen worden gespeeld. Op een toegankelijke en speelse manier kan er duidelijk worden welke wensen en mogelijkheden er zijn. Op verzoek kun je dit komen spelen op dinsdagen op Schoolholm 3, of op afspraak.


Het pand is ook postadres van stichting Accolade, die in samenwerking met de gemeente Groningen en met ruim 50 vrijwilligers een theehuis op de begraafplaats Selwerderhof draaiend houdt.
Omdat Lotus de ruimte beperkt gebruikt (alleen op dinsdagen) kunnen er ook andere activiteiten plaatsvinden: kleinschalige lezingen, cursussen etc., ook door 'aanverwante' derden georganiseerd.

Verdere informatie 'over Lotus':
visie - werkwijze - diversiteit - iets over ons - draagsters - Schoolholm 3, Groningen - uitvaartwensen - activiteiten - links