Uitvaartwensen

We merken dat het behulpzaam is wanneer er tijdens het leven af en toe gepraat is over uitvaartwensen. Aanleiding hiervoor kan een bijgewoonde begrafenis of crematie zijn, een film, een boek, een bezoek tijdens de vakantie aan een begraafplaats, het sterven van een huisdier, vragen van anderen. Vaak is er voorbehoud om hierover te praten. Je kunt dit doorbreken door er zelf over te beginnen en vragen te stellen. Het heeft ons verbaasd hoeveel mensen graag vertelden over hun uitvaartervaringen en hoe zij het zouden willen. Dit kwam los wanneer duidelijk werd wat voor werk we doen...

We hebben een wensenformulier op deze site. Niet om via de site in te vullen, we gaan er van uit dat je misschien niet alles meteen al weet. Daarom een PDF. Met de nieuwste versie van Acrobat Reader (gratis download) kun je werken in het document. Je kunt het document downloaden en opslaan, zodat je het op je gemak en misschien in fases kunt invullen. Je kunt er dan ook steeds bij om iets aan te vullen of te wijzigen, want net als alles in het leven kunnen uitvaartwensen ook veranderen.

Het is van belang dat mensen weten dat je dit document hebt: print het uit en geef het aan een paar vertrouwde naasten, in ieder geval aan degene die wettelijk gezien je uitvaart zal gaan regelen. Zet er ook op waar het digitaal te vinden is, omdat je het wellicht hebt aangepast ten opzichte van de papieren versie.

Informatie voor het gebruik hebben we in het document gezet, die tekst kan verwijderd worden wanneer het niet meer nodig is.

Je vindt het document hier:
PDF Lotus, om uitvaartwensen digitaal vast te leggen

Wanneer je het liever handmatig invult kun je dit document eerst printen:
PDF Lotus, om te printen en uitvaartwensen handmatig vast te leggen

Op verzoek kunnen we het ook als wensenboekje toesturen. Wie wil kan een afspraak maken op een dinsdag in ons pand Schoolholm 3, waarbij we kunnen helpen met het invullen van het boekje of het digitale formulier. Voor een afspraak kun je bellen, maar liever nog mailen.

Als het niet mogelijk is om naar ons toe te komen kunnen we ook bij je thuis komen om in een voorgesprek de mogelijkheden en wensen te bespreken. We kunnen daarbij ook informatie geven  over alternatieven en samen zoeken naar oplossingen als er complicaties zijn in omstandigheden of familie.

uitvaart wensenboekje

Verdere informatie 'over Lotus':
visie - werkwijze - diversiteit - iets over ons - draagsters - Schoolholm 3, Groningen - uitvaartwensen - activiteiten - links